#1 2016-05-31 00:36:21

karmacomposer
Member
From: Wesley Chapel, Florida
Registered: 2016-05-04
Posts: 84
Website

Problem with testing app

When I try to test an app lately, I get a html error page instead of the app.

It's trying to access http://127.0.0.1 or something like that (looks like localhost) and all I am getting is errors.

It used to work.

I have updated the software when new updates came up and the update feature in App Builder seems to be broken - I get an error when it tries to download it, so I am forced to download it from the website.

Help is appreciated.

Mike

Offline

#2 2016-05-31 00:43:29

David
Admin
From: Alcobendas, Madrid, Spain
Registered: 2015-04-21
Posts: 1,661
Website

Re: Problem with testing app

Hello Mike,

First of all, sorry for the inconveniences. Certainly a past AB release introduce certain error with the updater, which put us in the situation of download the new release manually. The error is fixed, then, if you are downloaded the current version, then you can continue using the updater for the newest releases.

About the problem with the localhost... I did not remember any change in App Builder around that. Maybe the problem is caused if you have running another local HTTP server in your computer. App Builder uses their own HTTP server for debugging, and they can enter in conflict with others, if uses the same port.

Take a look at the App Builder program's options. Look for the Debugger tab and then try to change the default "9999" port to other like "9998". Close App Builder and start it again. If the problem persist, please, provide me a capture of the application with the error. And anyway take a look at other HTTP servers running in your computers and what port they uses.

P.S. Maybe you don't remember to install a pure HTTP server like Apache or other, however, note than programs like the NetBeans IDE, Android Studio and others can setup an HTTP server for their work.

Offline

#3 2016-05-31 00:46:40

karmacomposer
Member
From: Wesley Chapel, Florida
Registered: 2016-05-04
Posts: 84
Website

Re: Problem with testing app

I tried that.  The problem persists.

http://www.mfelkerco.com/problem.jpg

Mike

Offline

#4 2016-05-31 00:49:21

David
Admin
From: Alcobendas, Madrid, Spain
Registered: 2015-04-21
Posts: 1,661
Website

Re: Problem with testing app

Hello Mike,

Ok. This is quite rare. Please, uninstall App Builder (of course take care with your apps project files) and assert you delete their installation directory (by default at "C:\Program Files\David Esperalta\AppBuilder"). Then download the program again from the below link:

https://www.davidesperalta.com/download/appbuilder

Next, install the downloaded release, choose one of the included samples and try to debug it. If the problem persist, please, tell me.

Offline

#5 2016-05-31 00:53:22

karmacomposer
Member
From: Wesley Chapel, Florida
Registered: 2016-05-04
Posts: 84
Website

Re: Problem with testing app

I uninstalled app builder.  Deleted the david esperelta directory.  Re-installed a fresh copy (run as admin) and then ran a sample (calculator) - tried to debug it and same problem.

Now what?

Mike

Offline

#6 2016-05-31 00:56:14

David
Admin
From: Alcobendas, Madrid, Spain
Registered: 2015-04-21
Posts: 1,661
Website

Re: Problem with testing app

Hello Mike,

Please, download Team Viewer and write me an email telling your ID and password. Doing that I can connect to your computer to take a look personally. Do you wanted that?

Offline

#7 2016-05-31 01:07:16

karmacomposer
Member
From: Wesley Chapel, Florida
Registered: 2016-05-04
Posts: 84
Website

Re: Problem with testing app

In a bit.  Eating dinner right now.

Mike

Offline

#8 2016-05-31 01:08:43

David
Admin
From: Alcobendas, Madrid, Spain
Registered: 2015-04-21
Posts: 1,661
Website

Re: Problem with testing app

Hello,

karmacomposer wrote:

In a bit.  Eating dinner right now.

Mike

Maybe we need to get in touch tomorrow... here is too late... anyway I wait a little until end some other tasks.

Offline

#9 2016-05-31 01:25:58

karmacomposer
Member
From: Wesley Chapel, Florida
Registered: 2016-05-04
Posts: 84
Website

Re: Problem with testing app

How about using join.me instead?

Mike

Offline

#10 2016-05-31 01:27:17

David
Admin
From: Alcobendas, Madrid, Spain
Registered: 2015-04-21
Posts: 1,661
Website

Re: Problem with testing app

Hello,

I never uses it before, but, ok. Go ahead!

Offline

#11 2016-05-31 01:37:17

karmacomposer
Member
From: Wesley Chapel, Florida
Registered: 2016-05-04
Posts: 84
Website

Re: Problem with testing app

OK.  My meeting number is https://join.me/507-211-984

Mike

Offline

#12 2016-05-31 02:20:47

karmacomposer
Member
From: Wesley Chapel, Florida
Registered: 2016-05-04
Posts: 84
Website

Re: Problem with testing app

David is such a good person, he helped me fix my problem.

The best support I have ever seen.

David, App Builder is now working 100% and IE and Edge now work as well.

Mike

Offline

#13 2016-05-31 02:22:18

David
Admin
From: Alcobendas, Madrid, Spain
Registered: 2015-04-21
Posts: 1,661
Website

Re: Problem with testing app

Hello,

karmacomposer wrote:

David is such a good person, he helped me fix my problem.

The best support I have ever seen.

David, App Builder is now working 100% and IE and Edge now work as well.

Mike

Good to know finally you got it! Thanks for your kindly words Mike!

Offline

#14 2016-05-31 02:23:17

karmacomposer
Member
From: Wesley Chapel, Florida
Registered: 2016-05-04
Posts: 84
Website

Re: Problem with testing app

I will email you tomorrow about helping me finish this app.

Mike

Offline

#15 2016-06-21 03:52:56

onlyertebat
Member
Registered: 2016-06-21
Posts: 1

Re: Problem with testing app

Hi
Excuse me! Can I khnow what was the problem?
Because I had a problem like this and I forced to restore my pc to an earlier backup, then reinstalled AppBuilder!

Offline

#16 2016-06-21 09:50:15

David
Admin
From: Alcobendas, Madrid, Spain
Registered: 2015-04-21
Posts: 1,661
Website

Re: Problem with testing app

Hello,

onlyertebat wrote:

Hi
Excuse me! Can I khnow what was the problem?
Because I had a problem like this and I forced to restore my pc to an earlier backup, then reinstalled AppBuilder!

Please, can you describe your problem and provide some additional information like an screen capture or something? Without that information it's very difficult to help. Almost impossible.

Offline

#17 2016-07-06 21:53:45

karmacomposer
Member
From: Wesley Chapel, Florida
Registered: 2016-05-04
Posts: 84
Website

Re: Problem with testing app

Usually diagnosing the browser and internet connection solves the problem after a reboot.

Mike

Offline

Board footer

Powered by FluxBB


Copyright ©2018 DecSoft. All rights reserved.