#1 2016-04-13 11:58:51

edunt
Member
Registered: 2015-12-21
Posts: 258

{Solved} Output APK

Hi David,

After I update to version 2016.103 I started having this error message:

20 errors
FAILED

FAILURE: Build failed with an exception.

* What went wrong:
Execution failed for task ':compileReleaseJavaWithJavac'.
> Compilation failed; see the compiler error output for details.


BUILD FAILED

Total time: 20.352 secs
* Try:
Run with --stacktrace option to get the stack trace. Run with --info or --debug option to get more log output.
Error: Error code 1 for command: cmd with args: /s,/c,"C:\Users\MyPC\OneDrive\AB_Projects\Demo_Compiled\platforms\android\gradlew cdvBuildRelease -b C:\Users\MyPC\OneDrive\AB_Projects\Demo_Compiled\platforms\android\build.gradle -Dorg.gradle.daemon=true -Pandroid.useDeprecatedNdk=true"
Press any key to continue . . .

What could be the solution?

Last edited by edunt (2016-04-18 15:29:20)

Offline

#2 2016-04-13 12:01:02

David
Admin
From: Alcobendas, Madrid, Spain
Registered: 2015-04-21
Posts: 1,657
Website

Re: {Solved} Output APK

Hello,

That's a Cordova's error, edunt, not an App Builder problem. Certainly I get some similar errors sometimes. Since my computer is not too much fast, sometimes the Java Virtual Machine cannot be initialized, then Cordova raised the appropiate error. I close some big programs and try again and commonly the error dissapear. Sometimes I also restart my computer and this kind of problems also dissapear. Try it by yourself some of these possible ways...

Offline

#3 2016-04-13 12:24:20

edunt
Member
Registered: 2015-12-21
Posts: 258

Re: {Solved} Output APK

Hi,
Thanks for quick reply. I have done what you said, even to the extent of reinstalling cordova and all same problem remains. This is really frustration when I think I just want to get simple done.

At some point, I thought it was Windows 10 causing it.

Last edited by edunt (2016-04-13 12:26:52)

Offline

#4 2016-04-13 12:29:27

David
Admin
From: Alcobendas, Madrid, Spain
Registered: 2015-04-21
Posts: 1,657
Website

Re: {Solved} Output APK

Hello,

But this is not an App Builder question, edunt. I can help you if you found some problem in App Builder, but, I can't help you (all the time) if the problem is in Cordova, Ant, Java, Android SDK, etc. I recommend you to start by search in Google about the problem. I am not an expert in these all software.

Offline

#5 2016-04-13 12:33:45

edunt
Member
Registered: 2015-12-21
Posts: 258

Re: {Solved} Output APK

Hi David,

It is not about YOU ARE HELP ME "(all the time)". I just want to keep you informing you about my findings. So that when other users encounter similar issues we will what is causing it. Without much saying from you, I can read the error message and diagnosed the issues.

I keep getting different error message by just rerunning: Strange indeed.

Adding android project...
Creating Cordova project for the Android platform:
        Path: platforms\android
        Package: com.afritelly.Demo
        Name: Demo
        Activity: MainActivity
        Android target: android-23
Android project created with cordova-android@5.1.1
Fetching plugin "cordova-plugin-whitelist" via npm
Installing "cordova-plugin-whitelist" for android

               This plugin is only applicable for versions of cordova-android greater than 4.0. If you have a previous platform version, you do *not* need this plugin since the whitelist will be built in.

Fetching plugin "cordova-plugin-network-information" via npm
Installing "cordova-plugin-network-information" for android
Fetching plugin "cordova-plugin-admobpro" via npm
Installing "cordova-plugin-admobpro" for android
Fetching plugin "cordova-plugin-extension" via npm
Installing "cordova-plugin-extension" for android
ANDROID_HOME=C:\AndroidSDK\sdk
JAVA_HOME=C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_73

FAILURE: Build failed with an exception.

* What went wrong:
A problem occurred configuring root project 'android'.
> Could not resolve all dependencies for configuration ':_debugCompile'.
   > Could not find any version that matches com.google.android.gms:play-services-ads:+.
     Searched in the following locations:
         https://repo1.maven.org/maven2/com/goog … tadata.xml

BUILD FAILED

Total time: 12.108 secs
         https://repo1.maven.org/maven2/com/goog … vices-ads/
         file:/C:/AndroidSDK/sdk/extras/android/m2repository/com/google/android/gms/play-services-ads/maven-metadata.xml
         file:/C:/AndroidSDK/sdk/extras/android/m2repository/com/google/android/gms/play-services-ads/
     Required by:
         :android:unspecified

* Try:
Run with --stacktrace option to get the stack trace. Run with --info or --debug option to get more log output.
Error: Error code 1 for command: cmd with args: /s,/c,"C:\Users\MyPC\OneDrive\AB_Projects\Demo_Compiled\platforms\android\gradlew cdvBuildRelease -b C:\Users\MyPC\OneDrive\AB_Projects\Demo_Compiled\platforms\android\build.gradle -Dorg.gradle.daemon=true -Pandroid.useDeprecatedNdk=true"
Press any key to continue . . .

Last edited by edunt (2016-04-13 12:52:48)

Offline

#6 2016-04-13 14:25:50

edunt
Member
Registered: 2015-12-21
Posts: 258

Re: {Solved} Output APK

Hi,

What caused the issue is AdMob plugin.

Offline

#7 2016-04-13 14:28:10

David
Admin
From: Alcobendas, Madrid, Spain
Registered: 2015-04-21
Posts: 1,657
Website

Re: {Solved} Output APK

Hello,

Try with the AdMob plugin home page / documentation, specifically the Installation chapter.

Offline

#8 2016-04-13 15:47:30

tin
Member
Registered: 2016-03-20
Posts: 161

Re: {Solved} Output APK

I guess,maybe Admob in App builder plugin is not update version(older from source)...

Offline

#9 2016-04-13 18:49:26

David
Admin
From: Alcobendas, Madrid, Spain
Registered: 2015-04-21
Posts: 1,657
Website

Re: {Solved} Output APK

Hello,

I try right now with the AdMob sample and they works as expected. The problem is related with "com.google.android.gms:play-services-ads", then with the Cordova's AdMob plugin. Probably edunt need to assert they have installed the Cordova's AdMob plugin requisites using the Android SDK manager.

Offline

#10 2016-04-14 06:24:05

edunt
Member
Registered: 2015-12-21
Posts: 258

Re: {Solved} Output APK

@tin: You are right, that is what I assume.

@David: what prerequisite android sdk are you referring to? I have all Extra tools SDK installed.

Offline

#11 2016-04-14 08:15:41

David
Admin
From: Alcobendas, Madrid, Spain
Registered: 2015-04-21
Posts: 1,657
Website

Re: {Solved} Output APK

Hello,

I put a link for the AdMob requisites above:

David wrote:

Hello,

Try with the AdMob plugin home page / documentation, specifically the Installation chapter.

Offline

#12 2016-04-14 20:46:06

edunt
Member
Registered: 2015-12-21
Posts: 258

Re: {Solved} Output APK

Hi,

Yes, I have gone through it. Another discovery for it not work is because I am using Android 5.xx that is why.

Offline

#13 2016-04-14 20:52:53

David
Admin
From: Alcobendas, Madrid, Spain
Registered: 2015-04-21
Posts: 1,657
Website

Re: {Solved} Output APK

Hello,

edunt wrote:

Hi,

Yes, I have gone through it. Another discovery for it not work is because I am using Android 5.xx that is why.

I test the AdMob sample in my Android 4.4.2 and 5.1.1 devices and works fine edunt.

Offline

#14 2016-04-15 06:57:47

edunt
Member
Registered: 2015-12-21
Posts: 258

Re: {Solved} Output APK

Hi,
That is strange, although I saw another issue that might caused admob plugin not work at https://github.com/floatinghotpot/cordo … Plugin-IDs number 4.

Whereas all required tools are installed.

Offline

#15 2016-04-15 11:42:18

David
Admin
From: Alcobendas, Madrid, Spain
Registered: 2015-04-21
Posts: 1,657
Website

Re: {Solved} Output APK

Hello,

If you are sure why not open a new issue in the plugin's project page?

Offline

#16 2016-04-15 17:46:17

edunt
Member
Registered: 2015-12-21
Posts: 258

Re: {Solved} Output APK

David wrote:

Hello,

If you are sure why not open a new issue in the plugin's project page?

Hi,

Cheers. I have posted the question and and I will get back soon as I get the answer.

Offline

#17 2016-04-17 22:10:40

edunt
Member
Registered: 2015-12-21
Posts: 258

Re: {Solved} Output APK

Hi David,

Can you update the cordova-plugin-admob (extension) to cordova-plugin-admobpro?

Offline

#18 2016-04-17 22:13:12

David
Admin
From: Alcobendas, Madrid, Spain
Registered: 2015-04-21
Posts: 1,657
Website

Re: {Solved} Output APK

Hello,

edunt wrote:

Hi David,

Can you update the cordova-plugin-admob (extension) to cordova-plugin-admobpro?

I can't understand... the plugin works for me here. Are you tried with "cordova-plugin-admobpro" and they works? I need to study that because I am not sure right now about the differences between this two plugins. In the meanwhile, if you needed, change the ID by yourself edunt.

Offline

#19 2016-04-18 15:28:59

edunt
Member
Registered: 2015-12-21
Posts: 258

Re: {Solved} Output APK

Hi David,

Only the solution is use cordova-plugin-admobpro.

Thanks.

Offline

#20 2016-04-18 19:22:48

David
Admin
From: Alcobendas, Madrid, Spain
Registered: 2015-04-21
Posts: 1,657
Website

Re: {Solved} Output APK

Hello,

I am not sure, but, looking at the App Builder's Javascript AdMob plugin they already uses "cordova-plugin-admobpro"...

Offline

#21 2016-04-23 08:17:45

edunt
Member
Registered: 2015-12-21
Posts: 258

Re: {Solved} Output APK

Hi David,
The issue of Cordova admob not working on my app is because I am still work on old project, yesterday when I created new project based on old project idea, and build the apk, then ran it on real device and everything worked as expected.

Offline

#22 2016-04-23 12:52:50

David
Admin
From: Alcobendas, Madrid, Spain
Registered: 2015-04-21
Posts: 1,657
Website

Re: {Solved} Output APK

Glad to know you got it Ade!

Offline

Board footer

Powered by FluxBB


Copyright ©2018 DecSoft. All rights reserved.