#1 2016-04-02 17:42:49

tin
Member
Registered: 2016-03-20
Posts: 173

How to send latitude and longtitude to Googlemap App?

Hi,David
I try GoogleMap sample.It just a iframe with googlemap.That can only mark a point on map.
But It cannot navigate us to that point.
I try OpenWindow too.It's the same."Cannot Navigate"
I think.If I want to navigate to that point,I need to sent latitude and lontitude to googlemapApp.
But I don't know how.
Can you advice me?

Offline

#2 2016-04-02 18:13:26

David
Admin
From: Alcobendas, Madrid, Spain
Registered: 2015-04-21
Posts: 1,709
Website

Re: How to send latitude and longtitude to Googlemap App?

Hello,

Honestly I am not an expert in the Google Maps Embed API, which is used in the "GoogleMaps" app sample. I don't know if such API allow us something like you wanted in the first time. In fact I can't understand very well what you wanted (for sure due to my bad english) since the maps show to us a "point", not based in the longitude and latitude, but in the place (point) name. If Google allow us to use longitude and latitude then we can use the Location control to get that information, and then update or set the IFrame URL to the appropiate one.

Offline

#3 2016-04-02 19:44:25

tin
Member
Registered: 2016-03-20
Posts: 173

Re: How to send latitude and longtitude to Googlemap App?

After seaching,I found it

first I use this code.
MapX = latitude MapY = longitude

OpenWindow "geo:[MapX],[MapY]" "" ""

It open googleMap but cannot send location.I don't know why.(this code can only use with android.)

So I change to this It work. for IOS and Android

OpenWindow "google.navigation:q=[MapX],[MapY]&mode=d" "" ""

seaching again I found this topic thanks from stackoverflow

and find Launch Navigator Cordova/Phonegap Plugin

So.I find a wayout. smile
And next question.How to use that plugin? big_smile
If you add it as default function in App builder.Will be great!!

Offline

#4 2016-04-02 19:58:09

David
Admin
From: Alcobendas, Madrid, Spain
Registered: 2015-04-21
Posts: 1,709
Website

Re: How to send latitude and longtitude to Googlemap App?

Hello,

Take a look at the Launcher control and the LauncherCheck, LauncherStart and LauncherAction. Also take a look at the "Launcher" app sample and the "CordovaPlugins" app sample too. This second one show us how to use custom Cordova's plugins if needed.

Offline

#5 2016-04-02 20:12:10

tin
Member
Registered: 2016-03-20
Posts: 173

Re: How to send latitude and longtitude to Googlemap App?

Ok.I will use that plugin later with your advice.thanks.

Offline

#6 2016-04-03 07:24:46

tin
Member
Registered: 2016-03-20
Posts: 173

Re: How to send latitude and longtitude to Googlemap App?

I already use that cordova prugin now.And will upload as sample project to every one.To add in sample project,David.

Offline

#7 2016-04-03 11:41:27

David
Admin
From: Alcobendas, Madrid, Spain
Registered: 2015-04-21
Posts: 1,709
Website

Re: How to send latitude and longtitude to Googlemap App?

Hello,

Thanks tin. Apparently you are using a different plugin than the used by the Launcher control. But are you tried with the Launcher control? On the other hand, when you deal before with the "OpenWindow", are you checking the "Browser" Cordova's plugin in the app's options?

Anyway thanks for your offer. Feel free to use the Upload section of this forum or contact me in info (AT) davidesperalta (DOT) com.

Offline

#8 2016-04-03 18:47:54

tin
Member
Registered: 2016-03-20
Posts: 173

Re: How to send latitude and longtitude to Googlemap App?

David wrote:

Hello,

Thanks tin. Apparently you are using a different plugin than the used by the Launcher control. But are you tried with the Launcher control? On the other hand, when you deal before with the "OpenWindow", are you checking the "Browser" Cordova's plugin in the app's options?

Anyway thanks for your offer. Feel free to use the Upload section of this forum or contact me in info (AT) davidesperalta (DOT) com.

I already try it,David.My Goal is to use App in Android and IOS.Then I choose to use plugin that will complete my goal.It make a choice that user can choose whatever they use android or IOS,David.Use that WindowOpen that code will work only android.(For IOS code need to change big_smile )

PS.Project will upload tomorrow.Need to rewrite for easy to other.

Offline

#9 2016-04-03 18:51:33

David
Admin
From: Alcobendas, Madrid, Spain
Registered: 2015-04-21
Posts: 1,709
Website

Re: How to send latitude and longtitude to Googlemap App?

Hello,

Ok tin. Thanks for the explanation! smile

Offline

#10 2016-04-05 20:54:43

tin
Member
Registered: 2016-03-20
Posts: 173

Re: How to send latitude and longtitude to Googlemap App?

Sorry for late,David.I have a lot of work to do.So I create this sample for everyone like I promise big_smile
Download
MapsNavigate.rar

Ps.I use your Googlemaps as template big_smile too. tongue tongue

Offline

#11 2016-04-05 21:35:38

David
Admin
From: Alcobendas, Madrid, Spain
Registered: 2015-04-21
Posts: 1,709
Website

Re: How to send latitude and longtitude to Googlemap App?

Hello,

Thanks tin. I try the app and works like expected here in my Android 4.4.2 device. Thanks for sharing it!

Offline

#12 Yesterday 00:44:14

David
Admin
From: Alcobendas, Madrid, Spain
Registered: 2015-04-21
Posts: 1,709
Website

Re: How to send latitude and longtitude to Googlemap App?

Hello to all,

Just to inform that App Builder already includes various "Google Maps" samples, and, one of them, at least, shown how we can use the Location control in order to set the latitude and longitude in the map.

Remember than the Location control runs in all the platforms and browsers. Just look at the "GoogleMaps", "GoogleMaps2" and "GoogleMaps3" app samples and play a bit with them.

Offline

#13 Yesterday 23:14:45

edunt
Member
Registered: 2015-12-21
Posts: 262

Re: How to send latitude and longtitude to Googlemap App?

Hi David,

Thanks for the good news.

Offline

#14 Today 08:58:09

David
Admin
From: Alcobendas, Madrid, Spain
Registered: 2015-04-21
Posts: 1,709
Website

Re: How to send latitude and longtitude to Googlemap App?

Hello to all,

edunt wrote:

Hi David,

Thanks for the good news.

I hope can be useful! smile

Offline

Board footer

Powered by FluxBB


Copyright ©2018 DecSoft. All rights reserved.